Sen Benim Diğer Yarımsın- HOLLY BOURNE || Kitap Yorumu

8 Kasım 2015 Pazar






Kitabın Adı: Sen Benim Diğer Yarımsın
Orjinal Adı: Soulmates
Yazar: Holly Bourne
Seri: -
Tür: Roman, Gençlik, Romantik Aşk
Yayıncı: Parodi
Sayfa Sayısı: 535
Goodreads Puanı: 3.82







Dünyada birbiri için yaratılmış kaç insan vardır? 

Ruh ikizleri; yalnızca onlar bu büyüyü taşır. Toprağa düşen yıldırım kadar nadir gelirler dünyaya. Ama bir araya gelip âşık olduklarında... İşte o zaman, toprak ikiye bölünür. Gökyüzü deryaya, derya ateşe hücum eder. Kargaşa yağar evrenin her bir köşesine, sel olur...

Zarlar atılır, yıldızlar kesişir; ardından Poppy ve Noah düşürür toprağa o ilk kıvılcımı. Fakat o şey, iki büyülü ruhun karşısında durmaktadır, sanki görünmez bir duvar gibi. Felaket, kıyamet, ölüm; engelleyebilir mi kucaklaşmasını alacakaranlıkla gecenin?

"Gerçek aşkın karşısında kim durabilir?"

"Korkusuz, taze, ateş kadar sıcak bir roman: Sen Benim Diğer Yarımsın. Kesinlikle soluksuz okuyacaksınız."
-Amazon-

"Herkes hayatında bir defa da olsa ruhunun derinliklerinde gerçek aşkı tatmıştır. İşte bu kitap size o tadı tekrar hatırlatacak." 
-Usbourne Yayın Grubu-

"Evreni kaosa sürükleyen sıradan âşıkların, sıra dışı aşk hikâyesi. Bu roman kalbinizi ateşe verecek. Tıpkı benimkini verdiği gibi." 
-C. J. Skuse-

"Romeo ve Juliet'i bir kenarda tutun ve Poppy ve Noah'la tanışın."
-The Lancashire Evening Post-
(Tanıtım Bülteninden)




Herkesin beğenip benim beğenmediğim bir kitap yorumu ile karşınızdayım. Beğenmediğim dediğim çok berbat olarak anlaşılmasın, fazla klişeydi...



               

                                                   Kişilik analizi yaparak başlıyalım...
Ana karakter olan Poppy; aşka inanmayan, erkeklerden haz etmeyen klişelikten nefret eden biri.
Yine bir ana karakter olan Noah; grubu olan fit(!) bir gitarist.
Lizzie; asıl adı Elizabeth. Ama Lizzie diye sesleniyorlar. Gazeteci olmak isteyen meraklı yakın arkadaşlarından biri.
Ruth; kitapta anlatıldığı kadarıyla bir erkek avcısı. Yine yakın arkadaşlarından ve bu Poppy'e sorun çıkarıyor.
Amanda; kendi halinde, içine kapanık, utangaç, kitap delisi(*-*) yakın arkadaşı. 





Poppy klişe olmaktan korkup klişenin kendisi olan bir kız. Son zamanlarda konu hep bu olmuş.( Erkeklerden nefret eden kızın aşk hikayesi.) Kitabı D&R indirimden almıştım ama aldığıma  pişman oldum. Fazla aşk vardı içinde. Ve buradan yazarlara sesleniyorum klişelikten kurtulun ayrıca Noah ismini kullanmaktan bıkmadınız mı ?!?





Arkadaşlarının deyimiyle fit gitaristin olduğu konsere gitmekle zorlanan bir Poppy düşünün. Ve gitaristi çok merak eden bir Ruth. İlk tanışmaları konser gecesi  (konser dediğim kendi aralarında küçük bir grup) Noah'ın çıktığı an Poppy'in panik atak geçirip bayılmasıyla başlar...
 Konser bitiminde Ruth Noah'a (tanışıp kaynaştılar, evet -_-) arkadaşının onun etkisine kapılıp bayıldığını anlatır. Poppy ise bu sırada çok sinirlenir, sonuçta arkadaşının onun hakkında böyle konuşması acımasızdı. Sinirlenince ne yapacağını bilemeyen Poppy cevap olarak bizim gece düşünüp söyleyemediklerimizi söyler ajsd... Devamını anladınız heralde. 

Anlamayan var mı ?
 Son 20 sayfası ilginç olan kitaplardandı. Eğer aşk konulu seviyorsanız tavsiye ederim ..:)

ALINTILAR

İnsan nasıl okumayı sevmezdi ki? Bu, gerçek yaşamın sepya tonlarından kurtulup gerçekten heyecan verici bir şeyler tecrübe etmek için tek yoldu.
_______________________

Yıldönümleri tuhaf şeyler. Tarihte belirli günlerin işaretleri; takvimde ya heyecan ya korkuyla geri saydığınız minik işaretli kutucuklar. Çoğunlukla hayat, "Sırada ne var?", "Sırada kim var?", "Ne zaman memnun olacağım?" şeklinde ilerlese de yıldönümlerinde durup geçmişe bakar ve geçmişinizi zihninizin bir tiyatro oyunu gibi izlersiniz.
                                                          _______________________  

Gerçek aşk her derde deva olmaz. Gerçek aşk her zorluğu aşamaz. Ve en önemlisi, gerçek aşkın sonu her zaman mutlu bitmez; konu bu değildir. Ama gerçek aşk sizi değiştirir. Yeniden şekillendirir. Kalbinizi yakıp her zamankinden güçlü ve çarpıcı bir anka kuşu gibi yeniden aydınlanan bir kora çevirir.
                                                          ________________________

İşte aşk böyle bir şey. Onu nasıl yaşarsanız yaşayın asla kaybolmaz. Bir kez dokundu mu yüreğinize, sonsuza dek çıkmaz hayatınızdan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS