Kocan Kadar Konuş Diriliş - Şebnem Burcuoğlu || Kitap Yorumu

22 Nisan 2016 Cuma


"Dişi olan karadul örümceği, erkeğiyle çiftleştikten sonra onu bir güzel yermiş. Yediği erkek sayısı günde yirmiyi bulabilirmiş. Denilen odur ki erkek, sadece yavruları olsun diye kendini kurban edermiş. Bir günde yirmi erkek!Ben bir tanesini bulmaya çalışırken maymun oldum, Allah'ın örümceği günde yirmi erkeği bulduğu gibi bir de mideye indiriyor!"

Çok sevgili Türk kızı, Bir önceki kitapta mevcudiyetimizin ve istikbalimizin yegâne temelinin bir koca bulmak olmadığını anlatmaya çalışmıştım hatırlarsan. O kitapta bana verilen tavsiyeleri hiç uyguladın mı bilmiyorum ama sonunda başıma neler geldiğini gördün. Şunu hiç unutma: sen belli bir yaşa gelene kadar kimileri evlen diye baskı yaparken kimileri de evlenmeni engellemek için elinden geleni ardına koymayacak!Nikâh masasına oturana kadar atlatman gereken çok badire, dahili ve harici çok bedhahların olacak.

Tüm bunlara rağmen akıl sağlığını koruyabildiysen seni gönülden tebrik ediyorum; yüce bir insan, eşsiz bir varlıksın sen Türk kızı! 

Herkese uzun bir aradan sonra Merhaba!


İlk kitap çok çok güzeldi. Okurken istemsizce kahkaha atabilirsiniz.Bu yorumu okuyanlar ilk kitabı okumuş olmalı yoksa ağır spoiler yersiniz...
İlk kitabın yorumuna buradan ulaşabilirsiniz.

"Bir düğün hayalim hiçbir zaman olmadı ama sanırım bir yanım böyle bir düğün olmasından hep korktu. Hani derler ya "Bu hayatta ne istediğini bileceksin", ben hep bu hayatta ne istemediğimi bildim. Malum, kafa tersten çalışıyor. Fakat ne istemediğini bilmek de seçenekleri aza indirgeyen, dolaylı yolda çözüme götüren bir şey. "

İlk kitabın sonunda Efsun'un asansörde evlenme teklifi etmesi ile bitiyor. Diriliş'in başında karakterlerimiz gözlerini hastanede açıyor. Sonradan ailelerin tanışması falan derken olay artık evlilik  hazırlıklarına doğru gidiyor. 

"Kimse denginin peşinde değil. Elimizi vicdanımıza koyup sağ salim kafayla düşünerek 'Acaba ben on üzerinden kaç ederim?' diye soruyor muyuz kendimize? Sonra bulduğumuz o rakamı başka hiçbir sayıyla toplamadan - çıkarmadan kabullenip bizi on üzerinden kaçlık birinin mutlu edebileceği konusuna kafa yoruyor muyuz? Belki sorun seçtiğimiz adamda değil, kendi rakamımızı bilmememizde. "

Ailelerin olayın içinde olması tam bir karmaşa! İşi resmen düelloya çevirmişler. Efsun'un ailesini az çok ilk kitaptan biliyorduk. Daha deliside Sinan da vardır... 

"Evet, masalların sonu hep mutlu biter. Peki bildiğimiz noktadan sonrası nasıldır? Peter Pan kafayı bulup evsiz bir ayyaş mı olmuştur, kocası Sindirella'yı çirkin kız kardeşlerinden biriyle mi boynuzlamıştır, küçük deniz kızını kalamar tava mı yapmışlardır?
Bilmeyiverelim daha sonra neler olacağını. Bu anı yaşayalım. Hele ki bu an, en güzel ansa, 'Daha da güzel olacak mı, hep mutlu olacak mıyım?' diye kurcalamayalım. "

Kitap yazılı haftasında okumak için mükemmel bir kitap. Gülmek istiyorsanız koşun alın!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS