Karanlık Zihinler / ALEXANDRA BRACKEN | Kitap Yorumu

6 Eylül 2015 Pazar






Kitabın Adı: Karanlık Zihinler
Orjinal Adı:The Darkest Minds
Yazar: Alexandra BRACKEN
Çeviri: Handan Sağlanmak Arlı
Seri: The Darkest Minds #1
Tür: Fantastik, Distopya
Yayıncı: Parodi
Sayfa Sayısı: 572
Goodreads Puanı: 3.5







Adım Ruby. 
Hepinizden farklıyım. 

Aklınızın derinliklerinde gezinebilir, anılarınızı hiç yaşamamışsınız gibi silebilirim. 
Henüz on yaşındayken Thurmond'daki bu rehabilitasyon kampına gönderildim. 
Hem de kendi ailem tarafından... 
Burada her adımımız izleniyor, nefes alış verişlerimiz bile. 
Yalnız değilim. Maviler... Yeşiller... Turuncular... Sarılar ve Kırmızılar... Karanlık Zihinler... 
Ve yaşamak için saklanmak zorunda kalanlar 

Ve kaçanlar...



Merhabalaar! Yine muhteşem bir kitap ile karşınızdayım. Distopya alanında okuduğum en en en muhteşem olanıydı. Kitaplar niye bu kadar mükemmel ya ?! Özellikle bu kitap...
Kİtabın ana karaketerleri Liam, Ruby, Chubs ve Zu'dan oluşuyor. 
Ülkede bir salgından dolayı çocuklar hastalanmaya, ölmeye başlar. Ölmeyenler ise IAAN diye bir hastalığa yakalanırlar. Ve bu hastalık çocuklara özel güç verir. Her özel güce göre çocuklara renk verirler.

Ruby; Turuncu
Liam-Chubs; Mavi
Zu; Sarı



Turuncu; Zihin Kontrolü
Kırmızı; Ateş oluşturma ve kontrol etme
Sarı; Elektrik oluşturma ve kontrol etme
Yeşil; Üstün Zeka
Mavi; Telekinezi

     
Bu özel yetenekler yüzünden aileleri çocuklardan korkuyor! Hangi aile böyle bir şey yapabilir ki... Başkan Gray bi grup oluştup (Psi) çocukları kamplara topluyor. Çocuklar testlere sokulup renkleri belirleniyor ve ona göre kamplara ayrılıyor. Ruby ise test olurken özel gücünü kullanıp kendini yeşil olarak gösteriyor. Sonuçta Turuncu olmak çok tehlikeli, insanların zihnine girebiliyor! Bence bir o kadarda muhteşem :? Bir gün 'Beyaz Gürültü' denilen siren çalıyor ve Ruby'i etkiliyor. Burada garip olan sirenin çalması değil o her yasak bir şey yaptıklarında çalıyor zaten. Garip olan Ruby'i etkilemesi ! VE BU SİREN TURUNCULARI ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN AYARLAMIŞTI! İşte olay tamda burada başlıyor. Ruby yakalandım derken Cate adında bir doktor ona yardım edip kaçırıyor... Arada bazı olaylar geçiyor ve Ruby kendini başka kaçakların arasında buluyor. Burada da Liam, Chubs, Zu ile tanışıyor, yola onlarla devam ediyor. Devamını merak ediyorsanız hemen kitabı alıp okumaya başlayın, Chubs ve Ruby'in atışmalarını okumak eminim sizi gülümsetecektir....Kitabın sonunda şok olacaksınız!!

Bu seri üç kitaptan oluşuyor; İkinci kitabı olan Buz Kapanı geçtiğimiz ay yayınlandı. Üçüncüsü daha çevrilmedi ama en kısa zamanda eminim çevrilecektir.

                                                                 ALINTILAR

"Hayal kurmak sonunda hayal kırıklığına; hayal kırıklığı da öyle kolayca atlatılamayan sıkıntılı bunalımlara yol açardı. Siyaha yem olmaktansa grinin sınırlarında kalmak daha iyiydi."

"En karanlık zihinler, en beklenmedik yüzlerin arkasında gizlenme eğilimindedirler."

"Onlarla kaldığım her saniye, aslında gerçek canavarların takipçiler ya da PÖK olmadığını anlamaya biraz daha yaklaşıyorlardı. Hayır. Esas canavar arka koltuklarında oturuyordu."










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS